المپیاد یا کنکور؟ مسئله این است!
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، با تمام شدن سال تحصیلی و قرار گرفتن در فصل کنکور، دانش آموزان و خانوادههای آنها در تب و تاب مهمترین آزمون تحصیلی سال قرار میگیرند.
کنکور یک رقابت عمومی است و به نوعی اولیا و دانش آموزان از نظر آینده تحصیلی و شغلی درگیر آن میشوند. دانش آموزان بر اساس تلاش و استعدادی که دارند بالاخره در یکی از مراکز دانشگاهی پذیرفته میشوند. اما المپیاد نیز مورد توجه بسیاری از دانش آموزان است. موفقیت در این رویداد علمی نیز بستگی کامل به تلاش و پشتکار دانش آموزان و عوامل مختلف از جمله حمایت مدیران و والدین دارد.
علاوه بر مدال آوران المپیاد، تمام کسانی که در زمینه المپیادهای علمی فعالیت جدی دارند، از نتایج آن سود میبرند. با وجود منافع بسیاری که المپیادی شدن برای دانش آموزان دارد هنوز آن طور که باید و شاید جایگاه این رقابت علمی در جامعه شناخته نشده است.
خانواده دانش آموزان، از فرزندان خود در المپیاد حمایت نمیکنند
بهزاد خلیلیان صاحب نشان نقره المپیاد زیست شناسی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متولد سال ۱۳۷۵ هستم. در سال ۱۳۹۲ نشان نقره المپیاد زیست شناسی کشور را کسب کردم. سال ۱۳۹۳ کنکور دادم و رتبه ۱۴۶ را بدون استفاده از سهمیه المپیاد به دست آوردم و اکنون مشغول تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه اصفهان هستم.
او ادامه داد: متاسفانه چون خانوادهها با المپیاد آشنایی ندارند و از طرفی استرس کنکور همراه آنهاست با فرزندانشان همراهی نمیکنند.
این برگزیده المپیاد زیست شناسی درباره مزیت المپیادی شدن گفت: معافیت از آزمون سراسری در رشتههای مربوط برای مدالآوران طلایی هر رشته، اضافه شدن ۱۱ درصد به تراز کنکور دانشآموزانی که در المپیادهای علمی نشانهای نقره یا برنز را کسب کرده اند و امکان ادامه تحصیل در دو رشته به صورت همزمان از مزیتهای المپیادی شدن است.
خلیلیان، درباره شرایط ورود به المپیاد تصریح کرد: دانش آموزانی که اهل تلاش و علاقهمند به کشف مسیرهای جدید و رشد فردی هستند، میتوانند در المپیاد موفق باشند. فردی که به راحتی میتواند مباحث علمی مدرسه خود را مدیریت و برنامه ریزی کند و پیش ببرد در المپیاد موفق است.
الپمیاد فرآیندی دو ساله تا موفقیت
او ادامه داد: المپیاد یک فرآیند یک سال و نیمی تا دو سال است. دانش آموزی که میخواهد در المپیاد موفق شود اگر تصمیمش قبولی المپیاد در پایه دهم است، باید به صورت هدفمند از پایه نهم برای موفقیتش برنامه ریزی کند. مدارسی هم که میخواهند دانش آموزانشان در المپیاد موفق باشند باید برنامهریزی طولانی مدت داشته باشند.
این برگزیده المپیاد زیست شناسی افزود: متأسفانه بیشتر دانش آموزان و خانوادهها نتیجه نگر شده اند و هدف اصلیشان رشتههایی مثل پزشکی یا دندان پزشکی است و دنبال مسیری هستند که سریعتر آنان را به نتیجه برساند و، چون المپیاد ممکن است ریسک داشته باشد، طبیعتا کنکور را انتخاب میکنند.
خلیلیان در پایان گفت: خانواده دانش آموزان برایشان مهم نیست که دانش آموز با کمک المپیاد میتواند از لحاظ شخصیتی رشد کند، یا اینکه به علایق فرزندشان بی توجه هستند و معمولا راه کنکور را برای رسیدن به آرزوهایشان ترجیح میدهند.